Mátrai turizmus napja a Varázsvölgyben

Mátra Jövője 2022 blogbejegyzés borító (2)

Szeptember 24-én a Varázsvölgy parkolójába is begurult a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület retro Ikarus busza.

V. Mátrai turizmus napja rendezvényük alkalmából ugyanis turisztikai komplexumunk is felkerült úticéljaik listájára. 

 

Az érdeklődők egy gőzölgő, illatos kávé elfogyasztása után megtekinthették az interaktív Szalay Malmot. A történelmi attrakció felfedezése során megismerhették a vízimalmok eredetét, s működését, valamint a hajdani Barátok Malmának (melyet ma Szalay Malomként ismerünk) majd’ 1000 éves történelmét. 

 

Megtekinthető volt továbbá a malom állandó kiállítása, valamint, a szóbeli ismertetést követően, a vízimalom kereke is beindult. A látogatók nagy érdeklődéssel fogadták a csobogó vízzel meghajtott kereket, kérdéseikre pedig nagy örömmel válaszoltunk. 

 

A bemutató végén helyi finomságokkal kedveskedtünk vendégeinknek, majd a Varázsvölgy Shopban mindenki kedve szerint vásárolhatott az általunk forgalmazott termelői portékákból, nógrádikumokból. 

 

Ezúton is szeretnénk megköszönni Kápolnai Nagy Ágnesnek, valamint a Mátra Jövője Turisztikai Egyesületnek a jó hangulatban telt szervezői kooperációt, segítséget, s a lehetőséget, melynek köszönhetően létrejöhetett a látogatás. 



Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, és szívesen szerveznél a Varázsvölgybe családi, vagy csoportos programot, ezen az oldalon  megtalálod elérhetőségeinket. 

 

A Varázsvölgy csapata

X
X
Megszakítás