Pásztó Legszebb Kenyere

Pásztó Legszebb kenyere blogposzt borító

Augusztus 20-án megrendezésre került Pásztó első Kenyérszépségversenye a Varázsvölgy jóvoltából.

A helyszínt a régi molnár szokásokat bemutató Szalay Malom biztosította, mely különleges, liszt illatú miliőt szolgáltatott a versenynek. 

Hét versenyző adott le pályamunkákat, melyek egytől egyig minőségi, kiváló kenyértermékeknek bizonyultak. Mindezt a szakmai zsűri is megerősítette, melynek tagjai Urszán Erika, Géczi Nikoletta, Gubola Tibor, valamint Dr. Sándor Balázs voltak.

A kóstolt kenyerek mindegyikében érződött az a szeretet és házias melegség, ami miatt, a zsűri elmondása szerint is, rendkívül nehéz volt kiemelni bizonyos kenyereket a többi közül. 

Ráadásul a felszelt kenyereket igazán fantáziadús ötletek alapján készítették a versenyzők. Volt lehetőségünk megkóstolni a mindennapi fehér kenyér mellett rozsos, mézes tökmagos, aszalt paradicsomos, de burgonyás zsályás kenyeret is. 

A megmérettetés végül az alábbiak szerint zárult:

1. helyezett –  Pásztó Legszebb Kenyere 2022-ben: Gáspár Adrienn kovászos kenyere

2. helyezett: Kádárkuti Andrea “Nektárkenyér” fantázianevű mézes, tökmagos kenyere

3. helyezett: Domokos-Berecz Beatrix Mindennapi kenyere

A zsűri úgy döntött, különdíjjal jutalmazza az Opolcsik Iván által készített kenyeret. 

Az összeállított Varázsvölgy ajándékcsomagokon kívül a Pásztói Júlia Bio Malom is felajánlott egy-egy ajándékcsomagot a helyezetteknek. Ezúton is hálásan köszönjük támogatásukat!

A kiválasztott első három helyezett kenyeret ezután az augusztus 20-ai Szentmisén megszentelték.

A délután folyamán Farkas Attila Pásztó Város Polgármestere ünnepélyes keretek között Szent István napi újkenyérként szelte meg, s osztotta szét a kenyereket a kóstoló közönség soraiban, ezzel a mozzanattal zárult Pásztó Legszebb kenyerének programsorozata.

Ezúton is szeretnénk szívből gratulálni a helyezetteknek, valamint hálásan köszönjük szakértői hozzájárulását a zsűri tagjainak.

Bízunk benne, hogy az idei sikerekből ítélve, jövőre is megrendezésre kerülhet, ez a versenyzők által még színvonalasabbá tett megmérettetés. 

A verseny mozzanatairól készült galériát itt találjátok: 

X
X
Megszakítás