Szurdok túra a Mátrában

szurdok túra

Hova máshova vezethet az út a Mátra nyugati kapujából, mint a Mátra hegységbe!

Könnyű, akár családdal, gyerekekkel is végigjárható körtúrára invitáljuk az erdei környezetre vágyókat.

Pásztó erdei városrésze, a hegyek között található Mátrakeresztes falucska ideális kiindulópont a Mátra különleges zegzugainak felfedezésére. A festői kisfaluból, a Csörgő patak völgyes szurdokán át elérhető az Ágasvár, ahonnan tovább vezet az út a Két Vár közén, s végül a Fakanalas vendéglő oldalán visz vissza az útvonal a kiindulóponthoz.

A túra során találkozhatunk olyan figyelemreméltó képződményekkel, mint a Bagoly-kő andezittornyai, amely egy, a mai napig közkedvelt sziklamászó terület, továbbá a Vándor forrás, melynek tiszta vize az egész év során megízlelhető.

A vadregényes túra hossza hozzávetőlegesen 8 km, és 2,5, lazább tempóban 3 óra alatt teljesíthető. A szintkülönbség alacsony – a Csörgő szurdokba tett kitérő kivételével, amely egy kicsit nehezebben járható, de kifejezetten rövid szakasz – így picikkel, háziállatokkal is kényelmesen teljesíthető.

A túracipő elengedhetetlen kelléke ennek a bakancsos kirándulásnak is, ezen kívül semmi egyébre nincs szükség. Túrabot gyanánt is akadnak szépszál elhullott faágak a kiránduló útvonal mentén.

Ajánljuk figyelmükbe a fogadóépületben hamarosan megnyíló Varázsvölgy shop-ot, ahol egy kis helyi termelői frissítőt is magukhoz vehetnek az útra, a környékbeli préselt gyümölcslevektől kezdve a kristálytiszta helyi palackozott vízig.

Térjenek be hozzánk a Varázsvölgybe, és mi elindítjuk Önöket egy emlékezetes mátrai kalandra!

X
X
Megszakítás